dentendre@dentendre.hu

Telefon: +36-70/383-5562

1054. Budapest, Bank u. 6. (Térkép)

Oct.22.

Dental World élmények

Kedves Dental World látogatók!

Sok szeretettel üdvözlünk mindenkit, és köszönjük, hogy meglátogatott minket a standunkon!

Jelentős esemény történt a DENTENDRE Fogtechnikai Laboratórium életében azzal, hogy részt vettünk első kiállításunkon. Nyitottunk a szakma felé, lehetőséget adva mind magunknak, mind az érdeklődőknek a kibontakozásra és a fejlődésre.

Nagyon nagy készülődés előzte meg ezt a három napot. Rengeteg szervezés eredménye volt, hogy minden összeállt egy teljes egésszé. A számtalan telefon és problémamegoldás mellett éjszakába nyúló családi mézeskalácssütéssel záródtak a megelőző éjszakák. „Ilyen sütemény biztos nem lesz sehol…:-)” És bízom benne, hogy aki kóstolta, nem bánta, hogy fogat evett foggal…:-) Mert nagyon finom volt.

Kis stand, médium labor, nagy érdeklődés. Egy ilyen tendencia egy sikeres vállalkozás mutatója lehet. Hiszen aki részt vesz a Dental World Kiállításon, az minden bizonnyal bekerül a szakma vérkeringésébe, és ezzel olyan területre lép, ahol csak a profi, minőségi szolgáltatási színvonal nyújt létjogosultságot a megjelenésre.

A kiállítási napok gyorsan teltek. Először a jövő fogtechnikusai kerestek fel minket a tanulónapon, látván a működő cirkon faragó gépet, és a mézeskalácsot. Örömmel segítettünk megérteni az új technológia működését és a benne rejlő lehetőségeket. Néhányan nagyon tájékozottak voltak, de sokan közülük először találkoztak a CAD/CAM rendszer gépeivel. Nagy volt a nyüzsgés és a vidámság.

Később jöttek dentálhigiénikusok, asszisztensek, majd fogorvosok. Mindenkivel beszélgettünk pár mondatot, érdeklődtünk a minőségi elvárásokról, kerestük a szakma közös nevezőit. Beszélgettünk, vitáztunk, érdeklődtünk, okultunk. Minden találkozásból nyertünk. Összességében elmondható, hogy sikeresen zártuk az eseményt.

CAD-CAM a Dental Worldon a Dentendrétől

Fogtechnikai Laborunk már kilenc éve kezdte meg működését Budapesten, a 12. kerületi Böszörményi út 8. sz. alatt. Pár év szakmai fejlődés és gyakorlatszerzés után 2009-ben kezdtünk hozzá saját cirkónium vázak és koronák elkészítéséhez. Először panthograph segítségével dolgoztunk, majd idén év elejétől áttértünk a CAD/CAM technológiára, kihasználva a rendszer nyújtotta lehetőségeket a precizitás és reprodukció terén. Korábban mi is azt vallottuk, hogy a kulcsmásolós rendszerrel mindent meg tudunk valósítani, de ma már látjuk, hogy ez mennyi plusz időbe és energiába került a mostani szárnyaláshoz képest.

Jelenlegi rendszerünkkel nap, mint nap tökéletesen pontos cirkon vázakat, koronákat és hidakat készítünk. A kigipszelt mintákat a svájci IMETRIC D104i szkennerrel alakítjuk digitális információvá, amire az EXOCAD nevű tervezőprogram segítségével alkotjuk meg a „mintázatokat”. Ezeket az információkat felhasználva a zongoráiról is híres japán cég által gyártott Roland DWX-50 faragó gép hoz létre cirkónium termékeket, melyeket MIHM-VOGT német szinterkemencében égetünk ki a megfelelő méretűre és minőségűre. Termékeink elkészítéséhez egy magyar gyártó, a KEROX DENTAL japán alapanyagból készült cirkon tömbjeit használjuk fel.

Megrendelőink köre eddig elsősorban fogorvosokból állt, most azonban, elképzelésünknek megfelelően egyre több fogtechnika keres fel minket cirkónium vázaik elkészíttetésével. Nagyon szívesen teszünk ennek eleget, hiszen ezáltal a technikus partnerek megrendelői is tökéletes minőséghez jutnak, és nem kell feladniuk a megszokott kerámia leplezést és kommunikációs utakat. Így ezzel az együttműködéssel mindenki jól jár.

Rövidtávú terveink között szerepel ezen együttműködés kiszélesítése. Így lehetőséget biztosítunk csúcsminőségű termékeink eléréséhez olyan fogtechnikák részére is, akik nem rendelkeznek megfelelő gépparki háttérrel, viszont szeretnék tökéletes cirkónium pótlással kiszolgálni megrendelőiket. Ennek a módja az, hogy kihelyezünk egy szkennert a jelentkező fogtechnikára, majd az általuk létrehozott .stl fájlból mi elkészítjük a cirkon vázat. Ezt a munkát rövid idő után kidolgozva kapja meg a megrendelő. Ezután már nincs más dolga, mint leplezni a terméket, majd értékesíteni a fogorvosnak. Ennek részleteit a közeljövőben dolgozzuk ki, de addig is várjuk az érdeklődők jelentkezését.

Kérjük, írja meg kérdését, vagy hívjon minket telefonon, vagy keressen egyéb elérhetőségeinken!

dentendre@dentendre.hu
+36703835562
www.dentendre.hu
www.facebook.com/dentendrekft